Ευτυχία Γιαννάκη
Ευτυχία Γιαννάκη

Ευτυχία Γιαννάκη

Η Ευτυχία Γιαννάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία, επικοινωνία και εργάστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την αστυνομική λογοτεχνία και συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής.

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί η βραβευμένη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων της «Η τριλογία της Αθήνας»: Στο πίσω κάθισμα (2016), Αλκυονίδες μέρες (2017), Πόλη στο φως (2018) και «Η τριλογία του Βυθού»: Η νόσος του μικρού θεού (2020), Στη φωλιά του ιππόκαμπου (2021), Οι ναυαγοί του Αυγούστου (2022), καθώς και μια σειρά μυστηρίου για παιδιά με τίτλο: «Πιτσιμπουίνοι – τα πρώτα μου μυστήρια».

Η οξεία κοινωνική ματιά και ο υπαινικτικός σαρκασμός διαφοροποιούν το έργο της καθρεφτίζοντας μοναδικά την εποχή μας και τα τρέχοντα κοινωνικά ζητήματα.

Στο παρελθόν, εκδόθηκε με ψευδώνυμο, το μυθιστόρημά της Χάρντκορ (Ωκεανίδα, 2000), που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Ντένη Ηλιάδη. Το θεατρικό της έργο Τα θηλαστικά, διακρίθηκε στο εργαστήριο νέων δημιουργών του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Περισσότερα >> www.giannaki.com

Facebook: Eftychia Giannaki

Μαθήματα:
Σύγχρονο κοινωνικό και αστυνομικό μυθιστόρημα, Ευτυχία Γιαννάκη Σύγχρονο κοινωνικό και αστυνομικό μυθιστόρημα (e-learning), Ευτυχία Γιαννάκη

Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα στο Email σας