Λίγα λόγια για το ασύγχρονο e-learning - Ianos Σεμινάρια

Λίγα λόγια για το ασύγχρονο e-learning

Τα εξ αποστάσεως (e-learning) μαθήματα ασύγχρονης διδασκαλίας του ΙANOY πραγματοποιούνται μέσω μιας σύγχρονης και εύχρηστης πλατφόρμας που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια μας.

Η πλατφόρμα είναι ασύγχρονη που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια δεν έχουν δέσμευση να βρίσκονται στον υπολογιστή τους κάποια συγκεκριμένη ημέρα ή ώρα καθώς τα μαθήματα δεν γίνονται ζωντανά μέσω Skype ή κάποιας άλλης εφαρμογής.

Ο καθηγητής ανεβάζει στην πλατφόρμα την προκαθορισμένη ημέρα οδηγίες, ασκήσεις και συνοδευτικό υλικό σε μορφή αποθηκευμένων αρχείων και οι μαθητές τα κατεβάζουν (download) όποια ημέρα και ώρα επιθυμούν (μετά το ανέβασμα τους) προκειμένου να μελετήσουν, να λύσουν τις ασκήσεις και να τις αποστείλουν στον καθηγητή τους.

Λίγες μέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων αποστέλλεται στους συμμετέχοντες αναλυτικός οδηγός με πληροφορίες χρήσης της πλατφόρμας μας.

Πολλοί εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν πως αυτή η μέθοδος δεν έχει να «ζηλέψει» τίποτα από τα ζωντανά μαθήματα, υποστηρίζουν μάλιστα ότι ενδέχεται να είναι και καλύτερα. Ο λόγος είναι ότι ο μαθητής επικοινωνεί με τον εκπαιδευτή όχι διά μέσου των εξωτερικών του χαρακτηριστικών ή του λεκτικού αποτυπώματός του αλλά «πρόσωπό του είναι το γραπτό του». Όταν ο μαθητής εστιάζει στις διορθώσεις και τις κατευθυντήριες γραμμές του διδάσκοντα θα βλέπει μεγάλη πρόοδο στις γραπτές του επιδόσεις.

Κωδικοί αποστέλλονται την ημέρα που ανεβαίνει το πρώτο μάθημα του σεμιναρίου.

Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα στο Email σας