Άρης Δημοκίδης
Άρης Δημοκίδης

Άρης Δημοκίδης

O Άρης Δημοκίδης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Τα αγαπημένα του παιδικά βιβλία ήταν «Ο Μικρός Πρίγκιπας», «Ο Θησαυρός της Βαγίας» και όλα των Μυστικών Επτά και των Πέντε Φίλων. 
Σπούδασε ΜΜΕ και Σπουδές Πολιτισμού στο Λονδίνο. Δούλεψε ως δημοσιογράφος στο BBC και σε διάφορα αγγλικά έντυπα και πήρε Μεταπτυχιακό στην Πολιτιστική Διαχείριση.   Ως δημοσιογράφος συνδημιούργησε το σάιτ της LIFO στο οποίο υπήρξε Διευθυντής για πολλά χρόνια, μέχρι που δημιούργησε το δικό του σάιτ, μέσα στη LIFO, με τίτλο ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Αν και η καθημερινή του δουλειά απαιτεί ορθολογισμό και προσοχή στα αληθινά γεγονότα, η μεγάλη του αγάπη είναι να αφήνει τη φαντασία του ελεύθερη και να δημιουργεί δικά του σύμπαντα στο χαρτί. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 15 βιβλία του από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (και ένα απ' την Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη), για διάφορες ηλικίες: Απ' το best seller για παιδιά προσχολικής ηλικίας «Το Παιδί που δεν αγαπούσε τα βιβλία» και τα εικονογραφημένα «Το Πρωτοχρονιάτικο Διαστημόπλοιο» και «Δε Θέλω να μάθω να διαβάζω» μέχρι τη συλλογή παραμυθιών για παιδιά δημοτικού «Το Μαγεμένο Χωριό», κι απ' τη σειρά βιβλίων με τα αδέρφια ΣΤΕ για ηλικίες 8-10 μέχρι τα πέντε μυθιστορήματα των «Αόρατων Ρεπόρτερ» για αναγνώστες προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας.

Πέρα απ' τις υποψηφιότητες και διακρίσεις που έχει λάβει για τα βιβλία του, είχε την τιμή να είναι, για δύο συναπτά έτη, μέλος της Κριτικής Επιτροπής των Κρατικών Βιβλίων Παιδικής Λογοτεχνίας. Επιπλέον έχει διδάξει σε σχολή e-learning δημιουργική γραφή για παιδικό βιβλίο αλλά και για διήγημα.

Ο αγαπημένος του παιδικός ήρωας είναι ο Ντόναλντ Ντακ γιατί, παρότι είναι τρομερά άτυχος, δε το βάζει κάτω - ποτέ.

Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα στο Email σας