Τα «Κρυμμένα Θαύματα» της Ανατολής Μαρκουλάκη στα 5 Καλύτερα Έργα σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό - Νέα - Ianos Σεμινάρια
Τα «Κρυμμένα Θαύματα» της Ανατολής Μαρκουλάκη στα 5 Καλύτερα Έργα σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό
15 Jun 2023

Τα «Κρυμμένα Θαύματα» της Ανατολής Μαρκουλάκη στα 5 Καλύτερα Έργα σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό

Η Ανατολή Μαρκουλάκη, πρώην μαθήτρια στο Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής του ΙΑΝΟΥ «Τεχνική Γραφής Σεναρίου» με τον Τάσο Αποστολίδη, διακρίθηκε στον Πανελλαδικό εφηβικό διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το ατομικό έργο της «Κρυμμένα Θαύματα», διακρίθηκε ως ένα από τα 5 έργα μαθητών Γυμνασίου (ανάμεσα σε 60 ατομικά και συλλογικά έργα), που πέρασαν στη β' φάση του διαγωνισμού, καθώς διέθεταν, σύμφωνα με το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής, «πρωτοτυπία, δροσιά και αφοβία».

 

Όπως μας έγραψε η μητέρα της, Αναστασία Βενετσάνου, σε μια συγκινητική επιστολή:

Η επιτυχία του έργου της Ανατολής, επιβεβαιώνει την επιτυχία του Εργαστηρίου σας. Γι' αυτό, θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως την Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS για τα Εργαστήρια που διοργανώνει και φυσικά τον εκπαιδευτικό-συγγραφέα κ. Τάσο Αποστολίδη, που την καλοδέχτηκε στα μαθήματά του.

 

Με τα λόγια της Ανατολής:

«Δε ξεχνώ, πως το 2021, παρότι ήμουν μόλις 13 χρονών, με δεχτήκατε -κατ'εξαίρεση- στο Εργαστήριο Τεχνικής Γραφής Σεναρίου ενηλίκων του Ιανού, μια περιπλάνηση στον κόσμο της σεναριογραφίας, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη για μένα. Ετσι μπόρεσα να αποκτήσω γνώσεις, που αποδείχθηκαν πολύτιμες στην πορεία μου.

Είμαι πολύ χαρούμενη, που σας είχα δάσκαλο και σας ευχαριστώ θερμά.

Η μαθήτριά σας,

Ανατολή Μαρκουλάκη»

 

Στο παρακάτω link, είναι η παρουσίαση του έργου της σε μορφή θεατρικού αναλογίου. Ακολουθεί διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού, προκειμένου να αναδειχθεί το επικρατέστερο ανάμεσα στα 5 έργα μαθητών Γυμνασίου.

Αναλόγιο 1 (Γυμνάσιο) - Κρυμμένα θαύματα

 

Της ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας, καλή επιτυχία!

Ανακαλύψτε τα σεμινάρια του ΙΑΝΟΥ στο www.ianos-seminaria.gr !

Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα στο Email σας