Οι εγγραφές ξεκίνησαν! - Νέα - Ianos Σεμινάρια
Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
21 Jan 2020

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Έναρξη μαθημάτων Δευτέρα, 23 Μαρτίου.

Η παρουσίαση των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στις 20:30, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 18:00, στον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7).

Λίγα λόγια για τα σεμινάρια

Εφέτος συμπληρώθηκαν εφτά χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας των Εργαστηρίων Βιβλίου στον IANO. Δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2013 και ήδη έχουν λειτουργήσει δεκατέσσερις  επιτυχημένοι κύκλοι.

Στόχος μας

Με γνώμονα την ποιότητα και το πάθος για το βιβλίο στοχεύουμε στη συγγραφική πρόοδο και στην επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων, αλλά και στην ενημέρωση και την καλλιέργεια αυτών που αγαπούν το λογοτεχνικό κείμενο και το βιβλίο γενικότερα, όπως επίσης και στην επιμόρφωση σε ευρύτερα γνωστικά αντικείμενα.

Διδακτικά αντικείμενα

Τα εργαστήρια και τα σεμινάριά μας κινούνται στο τρίπτυχο Δημιουργική γραφή – Διόρθωση και Επιμέλεια κειμένων – Εικονογράφηση. Καλύπτουμε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων που σχετίζονται με το βιβλίο αλλά και με εξειδικευμένες επιστημονικές θεματικές ενότητες.

Πού και πώς

Ανταποκρινόμενοι στη ζήτηση των ενδιαφερομένων, ανακοινώνουμε για την άνοιξη του 2020 μια ειδικά σχεδιασμένη και εμπλουτισμένη ενότητα διά ζώσης σεμιναρίων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και εξ αποστάσεως σεμιναρίων (e-learning).

Πότε πραγματοποιούνται

Τα εαρινά εργαστήρια ξεκινούν στις 23 Μαρτίου και η υλοποίησή τους ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2020. Στις πληροφορίες καθενός σεμιναρίου θα βρείτε αναλυτικότερες πληροφορίες. [Τα μαθήματα στο εξ αποστάσεως (e-learning) Εργαστήριο Διόρθωσης κειμένων και στο εξ αποστάσεως (e-learning) Εργαστήριο Επιμέλειας κειμένων πραγματοποιούνται 1 φορά τον χρόνο και ξεκινούν 6 Απριλίου, 2020.]

Διδάσκοντες

Στην ομάδα διδασκόντων των Εργαστηρίων Βιβλίου συμμετέχουν καταξιωμένοι συγγραφείς, επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου και από άλλα επιστημονικά πεδία, με διδακτική εμπειρία.

Δυνατότητα για μαθήματα εξ αποστάσεως

Παράλληλα, παρέχουμε τη δυνατότητα εξ αποστάσεως σεμιναρίων (e-learning), τα οποία αφορούν γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με το βιβλίο. Πρόκειται για εργαστήρια-σεμινάρια δημιουργικής γραφής και διόρθωσης, καθώς και επιμέλειας κειμένων, τα οποία προωθούν τη μαθησιακή διαδικασία μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών (χρησιμοποιείται μοντέρνα και εύχρηστη πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης), ώστε να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης σε όσους δεν μπορούν να συμμετέχουν στα διά ζώσης σεμινάρια.

Σε ποιους απευθύνονται

Τα σεμινάριά μας απευθύνονται σε όσους στοχεύουν να μυηθούν στα μυστικά της γραφής καλλιεργώντας τους τρόπους έκφρασής τους (νέοι συγγραφείς)· σε όσους προσβλέπουν σε υψηλή επαγγελματική κατάρτιση, προκειμένου να συμβάλουν στην παραγωγή άρτιων λογοτεχνικών και επιστημονικών κειμένων (διορθωτές-επιμελητές κειμένων)· σε όσους επιθυμούν τη δυνατότητα επιμόρφωσης σε επιλεγμένες επιστημονικές θεματικές ενότητες.

Παρουσίαση σεμιναρίων

Σε κάθε κύκλο, οι διδάσκοντες παρουσιάζουν τις θεματικές ενότητες του νέου κύκλου σεμιναρίων τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές μας, να πληροφορηθεί λεπτομέρειες για το σεμινάριο που τον ενδιαφέρει και να λύσει οποιεσδήποτε απορίες του. Η παρουσίαση των σεμιναρίων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στις 20:30, στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και το Σάββατο 7 Μαρτίου, στις 18:00, στον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7).

 [Τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο]

Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα στο Email σας