Παράταση εγγραφών! - Νέα - Ianos Σεμινάρια
Παράταση εγγραφών!
28 Jan 2019

Παράταση εγγραφών!

Άνοιξη 2019

Έναρξη μαθημάτων 8 Απριλίου.

Παρουσίαση σεμιναρίων Παρασκευή 1 Μαρτίου, 20:30, στην Αθήνα, Σάββατο 2 Μαρτίου, 17:30, στην Θεσσαλονίκη.

Λίγα λόγια για τα σεμινάρια

Εφέτος συμπληρώθηκαν έξι χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας των Εργαστηρίων Βιβλίου στον IANO. Δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2013 και ήδη έχουν λειτουργήσει έντεκα επιτυχημένοι κύκλοι.

Στόχος μας

Με γνώμονα την ποιότητα και το πάθος για το βιβλίο στοχεύουμε στη συγγραφική πρόοδο και στην επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων, αλλά και στην ενημέρωση και την καλλιέργεια αυτών που αγαπούν το λογοτεχνικό κείμενο και το βιβλίο γενικότερα, όπως επίσης και στην επιμόρφωση σε ευρύτερα γνωστικά αντικείμενα.

Διδακτικά αντικείμενα

Τα εργαστήρια και τα σεμινάριά μας κινούνται στο τρίπτυχο Δημιουργική γραφή – Διόρθωση και Επιμέλεια κειμένων – Εικονογράφηση. Καλύπτουμε ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων που σχετίζονται με το βιβλίο αλλά και με εξειδικευμένες επιστημονικές θεματικές ενότητες.

Πού και πώς

Ανταποκρινόμενοι στη ζήτηση των ενδιαφερομένων, ανακοινώνουμε για την άνοιξη του 2019 μια ειδικά σχεδιασμένη και εμπλουτισμένη ενότητα διά ζώσης σεμιναρίων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και εξ αποστάσεως σεμιναρίων (e-learning).

Πότε πραγματοποιούνται

Τα εαρινά εργαστήρια ξεκινούν στις 1 Απριλίου, και η υλοποίησή τους ολοκληρώνεται στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού (Ιούνιος). Στις πληροφορίες καθενός σεμιναρίου θα βρείτε αναλυτικότερα στοιχεία. [Τα μαθήματα στο εξ αποστάσεως (e-learning) Εργαστήριο Διόρθωσης κειμένων και στο εξ αποστάσεως (e-learning) Εργαστήριο Επιμέλειας κειμένων πραγματοποιούνται 1 φορά τον χρόνο και ξεκινούν την άνοιξη του 2019.]

Διδάσκοντες

Στην ομάδα διδασκόντων των Εργαστηρίων Βιβλίου συμμετέχουν καταξιωμένοι συγγραφείς, επαγγελματίες από τον χώρο του βιβλίου και από άλλα επιστημονικά πεδία, με διδακτική εμπειρία.

Δυνατότητα για μαθήματα εξ αποστάσεως

Παράλληλα, παρέχουμε τη δυνατότητα εξ αποστάσεως σεμιναρίων (e-learning), τα οποία αφορούν γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με το βιβλίο. Πρόκειται για εργαστήρια-σεμινάρια δημιουργικής γραφής και διόρθωσης, καθώς και επιμέλειας κειμένων, τα οποία προωθούν τη μαθησιακή διαδικασία μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών (χρησιμοποιείται μοντέρνα και εύχρηστη πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης), ώστε να δοθεί η δυνατότητα παρακολούθησης σε όσους δεν μπορούν να συμμετέχουν στα διά ζώσης σεμινάρια.

Σε ποιους απευθύνονται

Τα σεμινάριά μας απευθύνονται σε όσους στοχεύουν να μυηθούν στα μυστικά της γραφής καλλιεργώντας τους τρόπους έκφρασής τους (νέοι συγγραφείς)· σε όσους προσβλέπουν σε υψηλή επαγγελματική κατάρτιση, προκειμένου να συμβάλουν στην παραγωγή άρτιων λογοτεχνικών και επιστημονικών κειμένων (διορθωτές-επιμελητές κειμένων)· σε όσους επιθυμούν τη δυνατότητα επιμόρφωσης σε επιλεγμένες επιστημονικές θεματικές ενότητες.

Παρουσίαση σεμιναρίων

Σε κάθε κύκλο, οι διδάσκοντες παρουσιάζουν τις θεματικές ενότητες του νέου κύκλου σεμιναρίων τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές μας, να πληροφορηθεί λεπτομέρειες για το σεμινάριο που τον ενδιαφέρει και να λύσει οποιεσδήποτε απορίες του. Η παρουσίαση των σεμιναρίων του φθινοπώρου της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 1 Μαρτίου και της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 2 Μαρτίου.

[Τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καθώς συχνά ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά σεμινάριο]

Εγγραφή στο Newsletter

Για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα στο Email σας